I butiken

Det var i mitten på november som UD ringde och frågade om vi tar emot statsbesök. Det tog väl några sekunder innan jag riktigt förstod men svarade sen att, ja, jo det gör vi nog. Kvinnan från UD berättade om statsbesöket från Estland som skulle komma i januari och att de gärna skulle vilja besöka oss.
Det borde man ju i första hand ta som en komplimang men min allra första tanke var ”Åh vad kul, då får vi städa och fixa så att allt blir så där toppenfint!” (Ett men sedan min tid som kvalitetsansvarig……..)

På väg till kvarnen

Nåväl. Idag var de i alla fall här Drottning Silvia och Estlands presidentfru Evelin Ilves.
Det var en riktigt trevlig förmiddag med besök i butik, kafé, kvarn och bageri. Båda damerna var mycket trevliga och gediget intresserade av Saltå Kvarn och det vi hade att berätta. Efter att Johan berättat om skillnader mellan konvetionellt och ekologiskt/biodynamiskt jordbruk och hur de påverkar Östersjön, så sa Fru Ilves ”Jag ska tala med min man om det där.”

I bageriet

Både Drottningen och Fru Ilves var väldigt intresserade av surdegsbakning. Drottningen tyckte att Manfred, vår bagarmästare, borde komma till Drottningholm.
Alla i sällskapet fick nygräddade bröd direkt från vår vedeldade stenugn.
Vi fick, bland annat, estniskt rågbröd som Fru Ilves själv bakat.

Det var en lyckad dag med vackert väder, nygräddat bröd och häftiga människor!

Lena E


Kommentarer på Trevligt statsbesök på Saltå Kvarn

 1. Härligt med högtidligt uppmärksammade av Saltå Kvarns verksamhet!

  De är verkligen ett föredöme till skillnad ifrån många andra livsmedelsföretag som använder mängder av onyttiga tillsatser och vill tjäna snabba pengar.

  Beundransvärt att ni bibehåller kvaliteten i dessa tider!

  Lycka till!
  /Axel

  Svara
  • Hej Brit
   Manfred hälsade drottningen välkommen på tyska och lite tyska tror jag de pratade när vi andra inte hörde 😉

   Svara

Skriv en kommentar om Trevligt statsbesök på Saltå Kvarn

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig