Igår var jag på vernissage av utställningen SEE! COLOUR! i Ytterjärna. En helt fantastisk konstupplevelse som invigdes med tal av bland annat Daniel Birnbaum, chef för Moderna Museet som kallade utställningen för årets konsthändelse i Sverige. Dessutom gav utställningens huvudattraktion James Turrell en presentation av sig själv och sitt arbete. Han är en av världens absolut främsta konstnärer inomljus, färg och rymd och hans ambition är att tydliggöra ljusets väsen direkt och inte indirekt via dess reflektion i tingen – mycket spännande och måste upplevas. Övriga utställare – som av naturliga skäl inte var på plats – är Hilma av Klint, Rudolf Steiner och Goethes färgexperiment. Ett besök i Ytterjärna är ett måste i sommar om du bara har det minsta lilla konstintresse. /johan


Kommentarer på See! Colour! – årets konsthändelse i Sverige

Skriv en kommentar om See! Colour! – årets konsthändelse i Sverige

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig