Vill du engagera dig i en god sak? Kämpa för en bättre värld, stå upp för bra värderingar och ta ansvar för miljön? Ät gröt. Men inte vilken gröt som helst, utan gröt som är gjord på ekologisk havrekross med hög naturlig kvalitet och positiv miljöpåverkan. Havrekross från Saltå Kvarn helt enkelt. Längre ner på sidan hittar du ett grötrecept som både smakar gott och är bra för miljön på samma gång.

 

Saltå Kvarn i samarbete med Svenska mästerskapen i havregrynsgrötskokning

Imorgon avgörs vem som är bäst på att koka gröt i Sverige. Då arrangeras nämligen Svenska mästerskapen i havregrynsgrötskokning på Steninge vandrarhem i Halmstad. Saltå Kvarn finns på plats och rapporterar direkt från tävlingen. Den som vinner får ställa upp i världsmästerskapen som hålls i Skottland i oktober. Läs mer om tävlingen här.

 

I Gröt SM kokar deltagarna gröt på endast vatten, salt och havrekross. Gröten provsmakas och poängsätts av en expertjury. I receptet nedan har vi även lagt till mullbär, solroskärnor, russin och kardemumma. Det blir jättegott!

Havrekrossgröt med mullbär, solroskärnor och kardemumma
2 portioner
1 dl havrekross
4 dl vatten
1 dl mullbär
1 msk solroskärnor
1 msk russin
2 krm kardemumma
Liten gnutta salt
Gör så här:
Blötlägg havrekross över natten.
Koka upp vatten och havrekross och låt puttra i ca 10 minuter.
Tillsätt mullbär, russin, solroskärnor och kardemumma.
Blanda samman och låt svälla en liten stund.
Smaka av med salt.
Servera med mjölk och toppa med solroskärnor, pumpakärnor och några mullbär.
Strö över lite extra kardemumma.

 

 

 

 

 


Kommentarsfunktionen är avstängd.