Klassiskt julbord i all ära men visst är det trevligt att fylla på med lite mera vegetariska rätter? Här har vi samlat våra bästa förslag för en grön och skön jul. Överst hittar du vår bönlimpa, en härlig anrättning fullproppad med bönor, linser, grönsaker och svamp. Den hålls ihop av havregryn och solroskärnor. Till bönlimpan är det gott att bjuda på lingon och en varm sås som vi kallar gravy. Receptet hittar du här: Bönlimpa

En hummus är ett gott och mättande tillbehör som passar till det mesta. Här har vi haft kokta rödbetor i och fått till en fantastisk rosa färg. Recept: Hummus på rödbetor och vita bönor

Grönkålssallad är både vackert och smakfullt. Här har vi inspirerats av Caesarsallad men gjort en vegetarisk variant på dressingen med citron, olivolja, solroskärnor, vitlök och dijonsenap. Salladen toppas med vita bönor och lingon. Här hittar du receptet: Caesarsallad på grönkål

 

Hemgjord fudge på rostade hasselnötter är både sött och gott trots att det bara är hasselnötter, russin, vanilj och kakao i. Försvinnande goda faktiskt! Recept: Hasselnötsfudge

 

 

 


Kommentarsfunktionen är avstängd.