Pressmeddelande: 

Det ekologiska matföretaget Saltå Kvarn inleder ett samarbete med Pyramidbageriet i Dala-Järna. Tillsammans har de tagit fram två olika sorters knäckebröd på Saltå Kvarns mjöl; rågknäcke och dinkelknäcke. Bröden bakas hantverksmässigt och gräddas i vedugn.

Pyramidbageriet är ett miljömedvetet och småskaligt företag som har lång erfarenhet av knäckebrödsbakning. Företagets grundare Emad Bayoumy är uppvuxen i en bagarfamilj i Egypten och den kunskap han har med sig därifrån förenas med det svenska traditionella knäckebrödsbakandet.

-Det här är ett samarbete av det slag som vi söker med våra leverantörer. Vi har tagit avstamp i gemensamma värderingar kring råvaror och med hjälp av det gedigna hantverkskunnande som finns på Pyramidbageriet har vi fått fram två sorters knäckebröd som lyfter fram vårt mjöl på bästa sätt, säger Sara Herza, kategorichef Saltå Kvarn.

Saltå Kvarn maler mjölet till knäckebrödet i sin stenkvarn i Järna söder om Stockholm. Spannmålen köper de från svenska ekologiska kretsloppsodlare. De samarbetar med odlare i projektet Bondens verktygslåda, som går ut på att Saltå Kvarn betalar odlarna mer per kilo spannmål för varje miljöfrämjande åtgärd som görs på gården.

Till knäckebrödsbakningen i Dalarna levererar Saltå Kvarn ekologiskt fullkornsmjöl av råg och dinkel. I bageriet bakas knäckebrödet med stor omsorg och gräddas sedan i vedeldad ugn. Resultatet blir ett knaprigt och mustigt knäckebröd av högsta kvalitet.

Bröden är förpackade om 500 gram och de är nyckelhålsmärkta och KRAV-märkta. De finns till försäljning hos Coop och ICA samt i Saltå Kvarns butik i Järna.


Kommentarsfunktionen är avstängd.