Saltå Kvarn är väl värt ett besök under sommaren. Kafé och butik håller öppet varje dag (förutom midsommar) med nybakat surdegsbröd direkt från vårt bageri. I sommar händer det en hel del här på Saltå. Bakning och målning för barnen, frukostyoga för de vuxna och en titt i bikuporna står på programmet.


Teater på Saltå Kvarn

Söndag den 20 augusti gästas vi av Teater Sláva som ger en både dråplig och poetisk föreställning fylld av akrobatik, energi, fysisk teater, sånger, rytmer och texter. Skådespelarna är 30 ungdomar från olika delar av världen som har träffats och tränat intensivt under två veckor. Föreställningen hålls framför butiken, den är gratis och börjar kl 13. Vårt kafé håller öppet till kl 16. Varmt välkomna!

Foto: Herman der Nederlanden

 

Söndag 20 augusti kl 13


Yoga på Saltå Kvarn

Yoga med efterföljande frukost i kafét. Yogan hålls utomhus och är för alla nivåer, nybörjare som vana yogautövare. Den leds av Jennifer Key. Ta med dig yogamatta och en filt. Kostnad för yoga och frukost är 100 kr. Vid dåligt väder (framförallt regn) ställs yogan in. Detta meddelar vi i så fall här på hemsidan samma morgon. Ingen föranmälan.

 

Yoga 08.45-10.00
Frukost 10.00

Måndag till torsdag 26 – 29 juni


Bakning för barn

På sommarlovet öppnar Manfred Enoksson upp bageriet på Saltå Kvarn för barnen. Här får man prova på att baka småbröd av surdeg och smarriga bullar. Allt som man bakar får man ta med sig hem. Anmälan sker samma dag i butiken på Saltå Kvarn. Begränsat antal platser. Barn under 8 år har en förälder med sig i bageriet. Gratis inträde.

Fredag 30 juni kl 11, 13 och 15
Onsdag 16 augusti kl 11, 13 och 15


Måla vått i vått för barn

Att måla vått i vått är en härlig upplevelse som alltid brukar ge vackra resultat. Barnen får måla med akvarellfärger på vått papper tillsammans med Johanna Dal. Vi håller till i gräset och ett förkläde eller liknande rekommenderas då risken finns att man blir lite kladdig och färgen kan vara svår att tvätta bort. Anmälan i butiken samma dag, begränsat antal platser. Ställs in vid dåligt väder, meddelas i så fall samma morgon här på hemsidan.

Fredag 7 juli kl 13
Onsdag 2 augusti kl 13


Föredrag om bikuporna på Saltå Kvarn

Saltå Kvarns honung är insamlad av bin i närområdet. Kom och lyssna på vår biodlare Niklas Nyström när han berättar om livet i bikupan och hur det går till att framställa honung. Om bina är på gott humör kommer han att lyfta på locket och visa hur flitigt de arbetar. Mycket spännande och intressant!

Torsdag 20 juli kl 15