Spannmål

 

salta-foodservice-2016För dig som arbetar i bageri eller storkök
Saltå Kvarns mjöl är helt fria från tillsatser och framställs av ekologiskt spannmål från hållbara jordbruk. Vi maler mjölet på stenkvarnar, vilket är en mycket varsam metod som ger oss hög utmalningsgrad. Vår mjölnare Peter Friberg brukar säga att vi i kvarnen pressar utan att mala och maler utan att pressa. Det här gör att temperaturen på spannmålet hålls låg och stabil i hela förädlingsprocessen och näringsämnen och smak bibehålls. Vårt mjölsortiment.

I vår sortimentslista för storkök hittar du alla våra mjölsorter för bageri.

För mer information vänligen kontakta oss på order@saltakvarn.se eller 08-55150800.


Peter 150x150Kvalitet och bakegenskaper
För att säkerställa en hög kvalitet gör vi analys på varje parti spannmål som köps in till vår kvarn. Vi provbakar också mjölet i vårt eget bageri.

Om du har frågor angående Saltå Kvarns mjöl som rör kvalitet, falltal, glutenhalt och bakegenskaper är du välkommen att kontakta Peter Friberg i vår kvarn, 08-551 508 12.