Vill du engagera dig i en god sak? Kämpa för en bättre värld, stå upp för bra värderingar och ta ansvar för miljön? Ät gröt. Men inte vilken gröt som helst, utan gröt som är gjord på ekologisk havrekross med hög naturlig kvalitet och positiv klimatpåverkan. Havrekross från Saltå Kvarn helt enkelt. Nedanför hittar du tre grötrecept som både smakar gott och är bra för miljön på samma gång.

 

TRADITIONELL HAVREKROSSGRÖT 

Blötlagd havrekross kokas med vatten och salt. Endast dessa tre ingredienser får användas i den traditionella klassen i Gröt-VM i Skottland där Saltå Kvarns Havrekross har använts i de vinnande bidragen i två år i rad. Här finns vårt recept: Havrekrossgröt

 

HAVREKROSS KOKT I MJÖLK

Extra krämig och god blir gröten när den kokas i mjölk. Här har vi också haft i lite havregryn. En riktig favoritgröt! Gröt på havrekross

 

SAGAS SAFFRANSGRÖT

Det här är Saga Rickmers vinnande bidrag till Gröt SM 2018. Hon kokar havren med saffran och serverar gröten som en efterrätt med romrussin, vaniljsås, rostade nötter och vispad grädde. Gudomligt gott! Sagas saffransgröt

 

SALTÅ KVARNS HAVREKROSS

Både stolta och glada är vi över att Saltå Kvarns Havrekross har varit huvudingrediensen i fyra VM-segrar i Skottland de senaste två åren samt i Sagas SM-seger. Kanske är det som vi tror, att odlarens, mjölnarens och kockens ansträngningar kan förnimmas i smaken?

Saltå Kvarns Havrekross