Ölandsvete_2_lr

Den här kursen vänder sig till dig som tidigare inte bakat matbröd eller som endast bakat matbröd med jäst. Kursledare är Manfred Enoksson, bagarmästare på Saltå Kvarn.

Manfred 1

Här lär du dig grunderna i surdegsbakning. Tillsammans bakar vi fem olika sorters bröd. Bland annat ett traditionellt centraleuropeiskt lantbröd och ett saftigt formbröd med helt korn. Vi gör en fördeg som har sitt ursprung i den franska baguettframställningen. Vi talar om fördelarna med långa jästider, något man kan ha nytta av när man bakar både matbröd och kaffebröd.

 

 

finskt-ragbrod_lrVi bakar också ett rågbröd efter finsk surdegstradition men vi blandar i dinkel, en gammal kultursort, som höjer både smak och näringsvärde. Vi lär oss att handknåda och formge degämnen så att det blir vackra och individuella bröd.

Bröden du bakat får du så klart ta med dig hem! Du får också med dig lite naturliga bakmedel och en surdegsstart av vete och en av råg, så att du kan fortsätta att baka hemma.

 

 

Aktuella kursdatum

För mer information och anmälan

 

bovetebrod-surdeg_lrbrod-detalj.jpg130624-brc3b6d-004.jpg