Banner Saltå Kvarn

Vad vi tror på
Av det naturen ger och inget annat. Just så kan vi sammanfatta vad vi på Saltå Kvarn tror på och står för. Vi brukar säga att vi vill att våra bönders, våra mjölnares och våra bagares ansträngningar ska förnimmas i munnen. Vi förädlar råvaror med stor varsamhet utan att förstöra eller sätta till. Så att du ska kunna känna smaken av det naturen ger. Och inget annat!


Ålands havSaltå Kvarn vill rädda Östersjön
Vår vision är att vi ska rädda Östersjön – ett skört innanhav utsatt för hot från olika håll.

Läs mer om vår vision och passion att rädda Östersjön!


KvarnenKvarnen1w
Vi har malt mjöl av ekologiskt spannmål sedan 1964. Med hög grad av utmalning förädlar vi råvaran utan att förstöra dess naturliga värden. I kvarnen framställer vi även gryn, flingor, kross och müsli med samma omsorg om råvarans kvaliteter.

Läs mer om våra svenska spannmålsodlare!


Bageriet JärnaBageriet
Saltå Kvarn har idag två bagerier, Saltå Bageri Järna och Saltå Bageri Södermalm. Brödet bakas på mjöl från vår kvarn och sorterna varierar från mörka helkornsbröd till ljusare bröd och bullar.

Mer om våra bröd!Mat från hela världenaprikoser

Alla våra produkter kommer från ekologiska och biodynamiska odlingar i en lång rad olika länder.

Människorna är viktiga för oss och vi vill arbeta nära tillsammans med de som odlar åt oss. Läs mer om våra odlare ute i världen!


Mullbär 10x15Saltå Kvarn och klimatet
Vi tycker att det är viktigare HUR produkten odlats, än VAR den odlats. Genom att köpa ekologiska produkter kan man visa att det finns en efterfrågan och på så sätt påverka odlingen på närmare håll. Sett ur klimatperspektiv är det inte transporterna av vår mat som har störst negativ effekt på vår miljö.  Mer om Saltå Kvarn & klimatet.