Bovetebröd är ett milt och snällt bröd med skön struktur. Det bakas på havregryn, rismjöl och bovetemjöl. Surdegen är gjord på rismjöl, fullkorn. Brödet är toppat med solroskärnor.

Observera att brödet är bakat i en miljö där andra spannmål förekommer, så det kan innehålla spår av gluten.

Vikt 700 g

Ingredienser

Vatten, havregryn*, solroskärnor*, fullkornsmjöl av ris*, siktat mjöl av ris*, bovetemjöl*, rapsolja*, bovetekross*, surdeg av ris (fullkornsmjöl av ris*, vatten), linfrö*, havssalt, bakmalt av korn*, jäst.

* EU-ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g

Kommentarer om Saltå BovetebrödSkriv en kommentar

  1. Många tycker mycket om bovetebrödet. Kan ni tänka er att byta ut rapsoljan mot olivolja? Eller blir brödet för dyrt då? Eller varför har ni raps istället för oliv? Eller varför inte smör?

    Svara
    • Hej Lilli! Rapsoljan är neutral i smaken, därför är den så bra i brödbak. Men jag ska framföra dina önskemål till våra bagare.

      Svara
  2. Hej, eftersom det konstaterats att det i ris finns en del arsenik så undrar jag varför ni inte försöker byta bort rismjölet när det nu finns en hel del i bovetebrödet? Åtminstone en del av rismjölet…

    Svara
    • Hej Eva! Vi kallar inte själva bovetebrödet för glutenfritt. Det innehåller precis som du skriver havre. I och för sig är havre till sin natur glutenfritt. Men för att vara säker på att den är det måste den odlas under kontrollerade former och processas i specialkvarnar där inga andra spannmål förekommer. Så odlas inte vår havre och vi valsar den i vår kvarn där vi också processar vete, råg och korn. Så jag skulle säga att vårt bovetebröd passar bra för den som vill undvika vete men som ändå tål spår av det. Eller för den som bara vill äta ett väldigt gott bröd.:)

      Svara
    • Hej Lilian! Våra bröd finns bara till försäljning här i Järna och på några ställen i Stockholm. I vår butik här på Saltå Kvarn finns det nybakat bröd sju dagar i veckan.

      Svara
  3. Köpte idag på Paradiset i Sickla Köpcenter. Detta naturligt glutenfira osötade bröd är mycket gott! Rekommenderas varmt!

    Svara
  4. Hej! Tack för att ni äntligen förser oss glutenkänsliga med ett osötat bröd! Söker också näringsvärde och undrar vad fetthalten är, då brödet känns väldigt ”kompakt”.
    /A

    Svara
    • Hej Amira! Roligt att du gillar vårt bovetebröd. Men jag har tyvärr inte någon tillgång till näringsvärden på det här brödet.

      Svara
  5. Hej!
    Jag undrar vad märingsvärden per 100g är? Eftersom det finns en flik för det så antar jag att det möjligen är beräknat men ej infört?

    Tack i förhand Josephine

    Svara
      • Skulle gärna vilja veta hur stor andel av mjölet som utgörs av rismjöl i någon form. Ser att både fullkornsmjöl av ris och siktat mjöl av ris kommer före bovete i listan på ingredienser.

      • Hej Nina! Bagarna hälsar att det är lika delar rismjöl fullkorn, rismjöl siktat och bovete i brödet.

Skriv en kommentar om Bovetebröd

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig