Ett ljust bröd bakat med surdeg av dinkel. Brödet gräddas i stenugn med
skarven uppåt. Det gör att brödet spricker fint på ytan. Gott till det mesta!

Vikt 570 g

Ingredienser

Siktat mjöl av DINKEL*, vatten, RÅGsurdeg* (vatten, RÅGmjöl*, KORNmalt*), havssalt, KORNmalt*, acerola* (kassavastärkelse*, acerolakörsbär*), jäst.


* EU-ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g

Kommentarer om Saltå DinkelbrödSkriv en kommentar

  1. Jag behöver recept på bröd av dinkel. Undviker vanligt vetemjöl pga magproblem. Går det inte att baka med enbart dinkel?

    Svara
    • Hej AnnaGreta! Jo, det går jättebra att baka med enbart dinkelmjöl. Det siktade dinkelmjölet kan ersätta vetemjölet i ett vanligt brödrecept. Även i pannkakor, våfflor och sockerkakor. Vill du ha lite grövre bröd kan du byta ut en del mot dinkelmjöl fullkorn.

      Svara

Skriv en kommentar om Dinkelbröd

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig