Ett 100 % rågfullkornsbröd som har sitt ursprung i Finland. Syrligt och friskt i smaken. Skär tunna skivor och ät med ditt favoritpålägg. Brödet mognar och utvecklar sin fulla smak först efter några dagar.

Vikt 400 g

Ingredienser

RÅGsurdeg* (vatten, RÅGmjöl*, KORNmalt*), RÅGmjöl*, vatten, havssalt.


* EU-ekologisk ingrediens

 

 

Näringsvärde per 100 g
Energi900 kJ/200 kcal
Protein5,5 g
Kolhydrat41 g
varav sockerarter1,7 g
Fett1,5 g
varav mättat0,3 g
Kostfiber9,5 g
Natrium0,44 g

Kommentarer om Saltå Finskt rågbrödSkriv en kommentar

  1. Hej,
    Hur mycket gluten innehåller finskt rågbröd och andra surdegsbröd som inte innehåller vete utan råg, korn eller liknande? Min man har fått celiaki och det vore kul om han kunde äta rågbröd.

    Svara
    • Hej Mona! Om man har celiaki kan man inte äta något av spannmålen vete, råg och korn. Havre kan man äta om man väljer en sort som är specialodlad och som inte har processats ihop med andra spannmål. Om man ”bara” är känslig mot gluten och vill undvika det så kan man eventuellt ändå må bra av äta både råg, havre och korn. Till och med kultursorter av vete kan gå bra, som t ex dinkel eller ölandsvete. Här får man nästan prova sig fram och se vad som fungerar.

      Svara
  2. Hej! Vill veta mer om ert bakferment. Jag är allergisk mot baljväxter, men kan äta fermenterad soja. Mår inte dåligt av ert goda rågbröd! Hur mycket ärta finns i fermentet?

    Svara
    • Hej Erika! Nytt svar; Vi använder inte bakferment till de bröd vi bakar i våra bagerier. Vi sparar surdeg varje dag och använder det nästa dag. På så sätt lever surdegen vidare genom omvårdnad och kärlek. Därför ingår inte bakferment (eller ärtor) som ingrediens i vårt rågbröd. Bakfermentet innehåller vete, majs, ärtor och honung. Det är i fallande ordning – mest vete, sedan majs, sedan ärtor och sist honung.

      Svara
  3. Jag köpte ett rågbröd hos Er i förrgår, som enligt expediten skulle föreställa en finsk surdegslimpa. Den är nästan helt ogräddad inuti (se bifogad bild på kniven som jag försökte skära den med, allt bara fastnar på kniven). Dessutom finns knappt någon syrlighet i den. Mycket missnöjd!

    Svara
    • Hej Riitta! Det var tråkigt att höra att brödet inte var bra. Surdegsbröd av råg brukar må bäst om de får vila någon dag innan man skär i det. Men det ska ju såklart smaka gott. Vänligen vänd dig till info@saltakvarn.se så hjälper vi dig med din reklamation där.

      Svara
  4. Har ni något rågbröd som bara innehåller råg, dvs inte vete. Tidigare fanns Rena Rågen?

    Svara
    • Vi har Rena Rågen i sortimentet, osäker om det bakas varje dag. Sedan har vi ett supergott bröd på hel korn:)

      Svara

Skriv en kommentar om Finskt rågbröd

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig