Saltå Hirsbröd är ett mustigt och saftigt bröd bakat på skållad hirs, vetesurdeg och vetemjöl. Smaken är mild och söt, en given favorit hos barnen.

Vikt 700 g

Saltå Hirsbröd säljs endast på Paradiset i Stockholm.

Ingredienser

VETEmjöl*, vatten, hirs*, fullkornmjöl av EMMER*, VETEsurdeg* (vatten, VETEmjöl*, KORNmalt*), havssalt, acerola* (kassavastärkelse*, acerolakörsbär*), jäst.


* EU-ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g

Kommentarer om Saltå HirsbrödSkriv en kommentar

  1. Hej,

    Ert hirsbröd var på ”besök” i butiken på Södermalm och jag fick smaka i butiken. Underbart gott!
    När jag var på workshopen med Manfred nämnde han detta bröd och lite om tillvägasättet men kommer inte riktigt ihåg hur man gjorde med hirs. Ska man koka? Tar man mer vatten i degen? Tror Manfred nämnde att degen klarar av mer vatten då. ni kanske inte vill lämna ut receptet men kan ni hjälpa mig med hur mycket hirs och hur gör man med det? alltså lite proportioner. Behöver man tänka på något extra när det gäller jäsning och gräddning? Tack på förhand! Hälsningar Simona

    Svara

Skriv en kommentar om Hirsbröd

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig