Klassiskt franskt surdegsbröd med saftigt, luftigt inkråm med stora hål och en
kraftig och frasig välgräddad och välsmakande skorpa. Passar särskilt bra till
alla slags soppor eller rostad med olivolja och vitlök.

Vikt 750 g och 1500 g

Ingredienser

VETEmjöl*, vatten, VETEsurdeg* (vatten, VETEmjöl*, KORNmalt*), havssalt, acerola* (kassavastärkelse*, acerolakörsbär*), jäst.


* EU-ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g

Kommentarer om Saltå LevainSkriv en kommentar

  1. Vad är acerola ?
    kroch vad tillför den?
    Samma undran om kasava?
    Och var köper man dessa produkter?
    Bakferment kan man köpa det i större påsar än de som säljs på Saltåkvarn

    Svara
    • Hej Ylva! Acerolakörsbär bidrar med naturligt C-vitamin i bakningen. Vi tillför inte någon syntetisk askorbinsyra till vårt mjöl (som andra gör i sina mjöl), så vi använder acerolakörsbär när vi bakar istället. Det går också bra med nyponskalsmjöl, men acerola innehåller mer C-vitamin. Kassava är en rotknöl som används för att det ska gå att dosera acerolan. Det är så lite acerola som behövs, vilket gör att det är svårt att dosera om man inte blandar den med kassava. Acerolakörsbär tror jag går att köpa på nätet eller på en hälsokostbutik. Cassava vet jag faktiskt inte. Bakferment säljer vi bara i de påsar som du har sett på våra butiker.

      Svara
    • Hej Cissi! Detta är näringsvärdena för Levain:
      Energi 850 kJ/210 kcal
      Fett 0,9 g
      Kolhydrat 41 g
      varav sockerarter 0,9 g
      Fiber 1,9 g
      Protein 6,3, g
      Salt 1,3 g

      Svara
  2. Hej
    Jag undrar om det är särskilda dagar som Levain bakas, var på Paradiset i onsdags och kunde inte finna det..

    Mvh
    Sigyn

    Svara
    • Hej Sigyn! Levain bakas varje dag på Paradiset. Det kan se lite annorlunda ut mot bilden här på hemsidan, kolla gärna med någon av våra bagare på Paradiset så kan de visa dig.(Det kan ju såklart ha varit slut när du var där också.)

      Svara

Skriv en kommentar om Levain

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig