Majsmjöl är framställd av mogen majs som malts till mjöl. Majsmjöl används till välling och pannkakor och i majsbröd. Majsmjöl är fritt från gluten.

Vikt: 400g
Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur.
Ursprungsland: Italien

Produktspecifikation

Ingredienser

Ekologiskt majsmjöl*

*KRAV-certifierad ingrediens.

Näringsvärde per 100 g
Energi1450 kJ/350 kcal
Fett1,2 g
varav mättat fett<0,5 g
Kolhydrat73 g
varav sockerarter1,3 g
Fiber5,0 g
Protein7,8 g
Salt<0,01 g
Zink1,5 mg15 %*
* % av DRI (dagligt referensintag)

Kommentarer om Saltå MajsmjölSkriv en kommentar

  1. .. Och motiveringen är den att det majsmjöl som ni säljer idag har vitamin B3 bundet till sig och kroppen kan därmed inte tillgodogöra sig det. För de som har majs som stapelföda kan det leda till allvarliga brister.

    Gamla traditioner visar att majs måste förberedas för att kunna ätas. Idag vet vi att B3-brist kan leda till hudproblem, trötthet och till och med psykisk sjukdom och demens.

    Så kom igen nu Saltåkvarn, ge folket Masa harina 🙂

    Svara
  2. Hej jag har också letat efter Ekologiskt Masa Harina, tror det hade kunnat bli hög efterfrågan om ni börjar sälja det.

    Svara
  3. Hej! Jag letar efter ekologiskt Masa Harina /nixtamaliserat majsmjöl för att kunna göra egna tortillas. Det verkar nästan omöjligt att få tag i. Så jag lämnar här in en önskan om att ni skulle börja producera ett sånt mjöl. Jag ser att du tidigare skrivit att ni inte har några sådana planer, men ändå…
    Senaste programmet från Meny i p1 fick upp mitt intresse för majs, och vikten av att förbehandla kornen med kalk för att göra majsen mer lättsmält, godate och lättare att baka med.

    Svara
  4. Kanske fel forum men säljer ni möjligtvis mjölmajs omalt i lite större förpackningar eller vet var man kan hitta det

    Svara
    • Hej Pia! Jag har faktiskt aldrig provat det. Jag tänker spontant på Maizena, som det ju är betydligt mer stärkelse i. Men prova gärna att vispa i lite majsmjöl och se vad du får för effekt. Återkoppla gärna om du vill!

      Svara
  5. Jag skulle vilja använda fullkornsmajsmjöl att göra ugnspannkaka av men jag vet inte om fullkornsmajsmjöl ens passar. Vad tror du? Har ni planer på att utöka ert sortiment med det?

    Svara
    • Hej Esta! Vårt majsmjöl görs av hel majs. Endast grodden tas bort, för den innehåller så mycket fett som snabbt oxiderar och härsknar. Så vårt mjöl är att betrakta som fullkorn. Men jag har aldrig testat att göra ugnspannkaka på det, bara plättar, och då brukar jag blanda med hälften rismjöl. Hör gärna av dig och berätta om du testar!

      Svara
      • Jag bytte ut vetemjölet i receptet rakt av mot majsmjöl. Jättelätt att vispa, inga klumpar bildades alls 🙂 Efter gräddning i ugnen – färg: gul/gyllenbrun, riktigt vacker färg. Smak: mild. Konsistens: stadig, ugnspannkakan höll bra ihop och hade viss tuggmotstånd. Riktigt lyckad resultat 😀

      • Det var roligt att höra Esta! Tack för att du återkopplade. 🙂

  6. Hej!! Jag undrar om det är förkokt?? Vill laga venezuelans Arepas och hitta inte ”PAN majsmjöl” endast som jag har hittat som är förkokt.
    Tack for svaret!!

    Svara
  7. Hej! Om det står cornmeal i ett amerikanskt recept, ska jag använda majsmjöl eller polenta? Vad är skillnaden? Tack på förhand! Mvh Lisa

    Svara
    • Hej Lisa! Jag tror att du ska använda majsmjöl. Polenta är små gryn som framställs av majskornets kärna, lite som mannagryn kan man säga.

      Svara
  8. Hej! Köper sen lång tid ert majsmjöl men senaste förpackningen var så grovmalen att jag inte kunde göra mina vanliga rätter som att panera mat. öppnade idag en ny förpackning och den var som vanligt finmalen och så bra. Det var ingen skillnad på förpackningarna. Jag hade skrutit om detta mjöl för mina systrar och de panerade bläckfiskarna bara fräste och stänkte och blev ej goda. MVH E

    Svara
    • Hej Elisabeth! Det här låter ju inte bra. Vi skulle bli jätteglada om du ville mejla till oss på info@saltakvarn.se. Vi är intresserade av batchnumret på mjölet som inte var bra och vi vill gärna ge dig ersättning för dina utlägg.

      Svara
  9. Hej !
    Är det möjligt att använda ert majsmjöl till tortillabröd? Jag vet att man egentligen skall ha Masecamjöl.Vad har ert majsmjöl för ursprungsland?

    Svara
    • Hej Johan! Vårt majsmjöl kommer från Italien. Och det går utmärkt att använda till tortillas.

      Svara
      • Hej Helen! Det är en intressant fråga. Men vi brukar fokusera på vad det faktiskt är i produkten, inte vad som inte finns där. Dessutom är ju våra produkter KRAV-märkta och inom KRAVs regler får inte GMO förekomma.

  10. Hej !
    Vi har letat efter erat majsmjöl i många butiker i Skaraborg, men det är slut överallt. Är det dålig tillgång eller något annat??

    Svara
    • Hej Peter! Produkten har varit restad, men bör inom kort finnas på butikshyllan hos Coop igen!

      Svara
  11. Tänker laga venezuelska Arepas.. I receptet så står att man ska använda precooked corn meal.. är ert majsmjöl förkokt?

    Svara
    • Hej Lars! Ja, våra majskorn hackas upp och kokas före malning. Spännande med Arepas! Vad kör du för recept?

      Svara
      • Thank you for your response! It might be nice to consider also making available stoneground cornmeal in the future since, as you know, the steel mill removes much of the corn that otherwise provides a nice tooth in baking, helping with raising. Or so I hear! 🙂 Thanks, again!

  12. På ert paket (majsmjøl) står det att man kan lage majsbrød – har ni en recept på detta som âr bra ?
    Min son tål inte kornsorter alls, och inte mjølk och âgg..

    Svara
    • Hej! Jag kan varmt rekommendera boken Nytt bröd av Jessica Frej och Maria Blohm. De bakar bara glutenfria bröd och många av dem är fria från mjölkprodukter och ägg också. Vänligen, Jennifer

      Svara
  13. Hej!
    Om jag står hemma nu o ska laga en grej: det står majsmjöl, men jag har det ej; vad kan jag ta istället för det då?
    Mvh Maria

    Svara
    • Hej Maria! Det beror ju på vad det är du ska göra, men generellt tycker jag att du kan byta majsmjöl mot bovetemjöl, rismjöl, sojamjöl eller quinoamjöl. Med vänlig hälsning Jennifer

      Svara
  14. Hej,

    Vad är skillnaden på ert majsmjöl och Maseca majsmjöl som man har till tortillas? Jag vet att Masecas mjöl kokas i en kalklösning innan det torkas och mals kan det vara skillnaden?

    mvh
    Christin

    Svara
    • Hej Christin!
      Saltå Kvarns majsmjöl är inte nixtamaliserat (behandlat med kalklösning). Saltå Kvarn majsmjöl är gjort på majs där grodden har tagits bort. Med vänlig hälsning Jennifer

      Svara
    • You should ask if this product have zein(gluten) protein if it has you have to check up how sensitive you are becouse this protein(gluten) in corn is much more dangerous then wheat it binds much better and couse inflamtion. Not all corn have this so Saltå have to do own test if their corn have this zein protein if it has remove if from the gluten free section.

      Svara

Skriv en kommentar om Majsmjöl

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig