Saltå Kvarns plommon, av sorten La Petite  D’Agen är syrligt söta. De odlas i Kalifornien i USA och plommonen har ett högt kostfiberinnehåll. De är rika på kalium och en källa till järn. Plommonen är goda att äta som de är eller att klippa i bitar och ha i müsli eller gröt. De passar också till stek och fågel, i såser, kompotter, bakverk och desserter.

Plommon är inte naturligt kärnfria och därför kan enstaka kärnor förekomma. Tänk på detta om du ska göra plommonpuré till ett litet barn, kontrollera varje plommon innan du mixar dem.

 

Vikt: 200 g
Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur.
Ursprungsland: Kalifornien

Saltås plommon bäst i test!

Härliga plommon från Saltå

Produktspecifikation

Ingredienser

Ekologiska plommon*, torkade och urkärnade

*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens

Plommon är inte naturligt kärnfria och därför kan enstaka kärnor förekomma. 

Näringsvärde per 100 g
Energi1000kJ/230 kcal
Fett< 0,5 g
varav mättat fett< 0,5 g
Kolhydrat55 g
varav sockerarter38 g
Fiber7,4 g
Protein2,5 g
Salt< 0,01 g
Vitamin B6 0,27 mg 19 %*
Kalium752 mg 38 %*
Järn2,5 mg 18 %*
* % av DRI (dagligt referensintag)

Kommentarer om Saltå PlommonSkriv en kommentar

    • Hej Mattias! Våra plommon är av sorten La Petite d´Agen och de är rika på fiber vilket är bra för hårda magar.

      Svara
  1. Finns det något slag av konserveringsmedel i era plommon? Vore mycket tacksam för svar! hälsningar Eva-Britt

    Svara
  2. Hej,
    men varför är de inte soltorkade apropå att ni har det för övrigt? De skulle vara då av bättre kvalitet och nyttigare med mer näring…

    Svara
    • Hej igen Sandra! Ursäkta att mitt svar har dröjt så. Våra plommon odlas i Kalifornien till skillnad från vår övriga torkade frukt som kommer från Turkiet. I Kalifornien finns en annan kultur och tradition kring torkad frukt. Där saknas också de ytor som krävs för att låta frukten torka i solen. Man föredrar där att torka plommonen i en slags tunnelugnar vilket är effektivt.

      Svara

Skriv en kommentar om Plommon

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig