Röda linser är goda i soppor, grytor, pajer och i olika slags vegetariska biffar. Röda linser är snabbkokta och behöver inte blötläggas före kokning.

Liksom alla baljväxter är röda linser rika på kostfiber och har högt innehåll av protein och flertalet vitaminer och mineraler.

Vikt 500 g
Förvaring Torrt, ej över normal rumstemperatur.
Ursprungsland trycks alltid på förpackningen.

Ingredienser

Röda linser*
*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g
Energi1500 kJ/350 kcal
Protein26 g
Kolhydrat60 g
varav sockerarter3 g
Fett1 g
varav mättat0,2 g
Kostfiber10 g
Natrium0,007 g
Tiamin0,5 g46 %*
Vitamin B60,4 mg29 %*
Folat204 µg102 %*
Kalium294 mg42 %*
Fosfor294 mg42 %*
Järn7,5 mg54 %*
Magnesium72 mg19 %*
Zink3,9 mg39 %*
* % av RDI (rek. dagligt intag)

Kommentarer om Saltå Röda Linser

nödvändig

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> 

  1. Älskar verkligen röda linser.. Har det i allt men hur bevarar man den röda färgen o den lite hårda konsistensen.. Bara genom blötläggning? Måste man koka, eller hur kan man göra?

    Svara
    • Hej Marcus! Kul att du gillar våra röda linser! Du har rätt i att de förlorar färg när man tillagar dem, de blir nästan gula när de mjuknar. Om man vill ha kvar den röda färgen och fastheten i linserna kan man testa att koka dem mycket kort, kanske bara 2-3 minuter. De blir ju inte lika lättsmälta då men de behåller både färg och form. Goda blir de också!

      Svara
  2. Hej!
    Älskar både era röda och gröna linser.
    De röda är så smidiga att bara låta koka med i grytan på slutet.
    Men ibland glömmer jag skölja dem.
    Varför ska de sköljas, kan de vara smutsiga?
    Undrar också om jag vågar använda polentagryn som datumet gått ut okt 2013?
    De smakar helt ok!
    Tack för finaprodukter, synd bara att de är lite svåra att få tag i.

    Svara
    • Hej! Vad roligt att du gillar våra linser! Röda linser behöver du inte skölja, de kan du hälla direkt i grytan. Och jag tror inte att det är några problem att använda dina polentagryn, du märker på smak och lukt om de har blivit dåliga. Med vänlig hälsning Jennifer

      Svara