Sojamjöl framställs av sojabönor som rensas, rostas, skalas, mals till mjöl och siktas. Sojamjöl har ett högt innehåll av protein och fleromättade fetter. Det är också fritt från gluten. Sojamjöl används i välling gröt, bröd och såser, i vegetariska biffar och till pannkakor. Av sojamjöl kan man också göra egen sojamjölk.

Vikt: 275 g
Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur
Ursprungsland: Sojabönorna är odlade i Kina och mjölet tillverkas i Holland.

Ingredienser

Ekologiskt sojamjöl*

*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g
Energi2000 kJ/450 kcal
Fett24 g
varav mättat3,3 g
Kolhydrat16 g
varav sockerarter11 g
Fiber12 g
Protein37 g
Salt< 0,01 g
Kostfiber12 g
Protein37 g
Salt< 0,01 g
Kalium 1940 mg97 %*
Kalcium199 mg25 %*
Magnesium245 mg65 %*
* % av DRI (rek. dagligt intag)

Kommentarer om Saltå SojamjölSkriv en kommentar

    • Hej Rob! Sojabönor behöver blötläggas och sedan kokas för att vara bra för magen. Våra sojabönor rostas innan de mals till mjöl och vid upphettningen försvinner de lektiner som kan vara svåra för magen. Men jag tycker ändå att det är bättre om du använder kokta bönor istället, som du mixar med i smoothien.

      Svara
    • Hej Sharon! Tyvärr har jag inga goda nyheter till dig. Både rismjöl och sojamjöl är slut för tillfället. Sojamjöl brukar finnas på Coop, men vi vet inte när vi får hem det igen. Rismjöl finns i butik igen om två veckor men finns tyvärr inte i någon butik i Uppsala.

      Svara
  1. Hittar inte hur man blandar till soja mjölk, det står inte på påsen heller. Tacksam för svar. Marianne.

    Svara
  2. Mycket uppskattat mjöl! Ett litet påpekande bara. Receptet för ”Sojamjölk” på påsen är snarare för Sojavälling (för att få mjölk bör man sila det hela). Och man vill (i alla fall jag) inte ha socker i välling, däremot salt!

    Svara

Skriv en kommentar om Sojamjöl

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig