Sojamjöl framställs av sojabönor som rensas, rostas, skalas, mals till mjöl och siktas. Sojamjöl är rikt på högvärdigt protein och fleromättat fett och innehåller också mycket vitaminer och mineraler. Det används i välling gröt, bröd och såser, i vegetariska biffar och till pannkakor. Av sojamjöl kan man också göra egen sojamjölk.

Vikt: 275 g
Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur
Ursprungsland: Sojabönorna är odlade i Kina och mjölet tillverkas i Holland.

Ingredienser

Ekologiskt sojamjöl*

*KRAV-certifierad ekologisk ingrediens

Näringsvärde per 100 g
Energi2000 kJ/450 kcal
Fett24 g
varav mättat3,3 g
Kolhydrat16 g
varav sockerarter11 g
Fiber12 g
Protein37 g
Salt< 0,01 g
Kostfiber12 g
Protein37 g
Salt< 0,01 g
Kalium 1940 mg97 %*
Kalcium199 mg25 %*
Magnesium245 mg65 %*
* % av RDI (rek. dagligt intag)

Kommentarer om Saltå Sojamjöl

nödvändig

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> 

  1. Mycket uppskattat mjöl! Ett litet påpekande bara. Receptet för ”Sojamjölk” på påsen är snarare för Sojavälling (för att få mjölk bör man sila det hela). Och man vill (i alla fall jag) inte ha socker i välling, däremot salt!

    Svara
  2. Hittar inte hur man blandar till soja mjölk, det står inte på påsen heller. Tacksam för svar. Marianne.

    Svara