Sojamjöl framställs av sojabönor som rensas, rostas, skalas, mals till mjöl och siktas. Sojamjöl är rikt på högvärdigt protein och fleromättat fett och innehåller också mycket vitaminer och mineraler. Det används i välling gröt, bröd och såser, i vegetariska biffar och till pannkakor. Av sojamjöl kan man också göra egen sojamjölk.

Vikt: 275 g
Förvaring: Torrt, ej över normal rumstemperatur
Ursprungsland: Sojabönorna är odlade i Kina och mjölet tillverkas i Holland.

Ingredienser

Ekologiskt Sojamjöl

Näringsvärde per 100 g
Energi1772 kJ/423 kcal
Protein37 g
Kolhydrat16 g
varav sockerarter11 g
Fett23,5 g
varav mättat3,2 g
varav enkelomättat5,7 g
varav fleromättat13,3 g
Kostfiber11,9 g
Natrium1 mg
Järn4 mg
Kaclium199 mg
Magnesium245 mg

Kommentarer om Saltå Sojamjöl

nödvändig

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> 

  1. Mycket uppskattat mjöl! Ett litet påpekande bara. Receptet för ”Sojamjölk” på påsen är snarare för Sojavälling (för att få mjölk bör man sila det hela). Och man vill (i alla fall jag) inte ha socker i välling, däremot salt!

    Svara