1 portion

Söta fattiga riddare som du bäst gör på ett ljust surdegsbröd som har börjat bli lite torrt och tråkigt. Det här är en variant som också kallas mjölkbröd, inga ägg används.

Ingredienser
Ljust surdegsbröd1 tjock skiva
Rårörsocker2 tsk
Mjölk1 dl
Smör2 tsk
Så gör du

Lägg brödskivan i en djup tallrik och strö över hälften av rårörsockret. Häll över hälften av mjölken. Smält hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme och lägg i brödskivan med sockersidan nedåt. Strö över resten av sockret och häll på resten av mjölken samt mjölken från tallriken. Lägg resten av smöret ovanpå brödet. När sockret börjar karamelliseras vänder du på brödet och steker andra sidan. Servera genast.

Ingredienser

 
Ljust surdegsbröd1 tjock skiva
Rårörsocker2 tsk
Mjölk1 dl
Smör2 tsk

Så gör du

Lägg brödskivan i en djup tallrik och strö över hälften av rårörsockret. Häll över hälften av mjölken. Smält hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme och lägg i brödskivan med sockersidan nedåt. Strö över resten av sockret och häll på resten av mjölken samt mjölken från tallriken. Lägg resten av smöret ovanpå brödet. När sockret börjar karamelliseras vänder du på brödet och steker andra sidan. Servera genast.

Utskriven 2017-06-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/fattiga-riddare/

Skriv en kommentar om Fattiga riddare

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig