En smarrig müsli med torkad frukt och nötter som rostas i ugn. Förvara den i en vacker glasburk på köksbänken!

Ingredienser
Mandel1 dl
Hasselnötter1 dl
Havregryn3 dl
Rågflingor3 dl
Kokos, riven2 dl
Solroskärnor1 dl
Pumpakärnor1 dl
Sesamfrö, skalat1/2 dl
Vaniljsocker1 tsk
Rapsolja3 msk
Äpplejuice1 dl
Russin1 dl
Aprikoser, skurna i bitar1 dl
Mullbär1 dl
Cornflakes3 dl
Så gör du

Grovhacka mandel och nötter och blanda dem med havregryn, rågflingor, kokos, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön och vaniljsocker. Tillsätt rapsoljan och äppeljuicen och blanda om ordentligt. Häll ut allt på en plåt och rosta sen blandingen mitt i ugnen i 150 grader i 30 minuter. Rör om några gånger under rostningen. Låt svalna och blanda sedan ner den torkade frukten och cornflakes.

 

 

Ingredienser

 
Mandel1 dl
Hasselnötter1 dl
Havregryn3 dl
Rågflingor3 dl
Kokos, riven2 dl
Solroskärnor1 dl
Pumpakärnor1 dl
Sesamfrö, skalat1/2 dl
Vaniljsocker1 tsk
Rapsolja3 msk
Äpplejuice1 dl
Russin1 dl
Aprikoser, skurna i bitar1 dl
Mullbär1 dl
Cornflakes3 dl

Så gör du

Grovhacka mandel och nötter och blanda dem med havregryn, rågflingor, kokos, solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön och vaniljsocker. Tillsätt rapsoljan och äppeljuicen och blanda om ordentligt. Häll ut allt på en plåt och rosta sen blandingen mitt i ugnen i 150 grader i 30 minuter. Rör om några gånger under rostningen. Låt svalna och blanda sedan ner den torkade frukten och cornflakes.

 

 

Utskriven 2017-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/frukt-och-notmusli/

Skriv en kommentar om Frukt- och nötmüsli

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig