En krämig hummus med stor andel rödbetor som färgar den alldeles rosa. Smaken är lite söt-syrlig och den passar fint att lägga på en smörgås, eller att ha som tillbehör till t ex vegetariska biffar. När rödbetorna är kokta går den snabbt att laga till.

 

Bönorna bidrar med protein, fiber, vitaminer och mineraler. De är dessutom miljösmarta eftersom de kräver mindre resurser att odla plus att de hjälper växter i närheten att få kväve. Vilket gör att man inte behöver använda så mycket gödsel.

Ingredienser
Rödbetor, kokta500 g
Små vita bönor1 burk
Vitlök1 klyfta
Spiskummin0,5 tsk
Citron, saft och yttersta skalet1 st
Sesamfrö, skalade0,5 dl
Olivolja Riserva0,5 dl
Salt och peppar
Så gör du

Skala och dela de kokta rödbetorna i mindre bitar och mixa alla ingredienser till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

 
Rödbetor, kokta500 g
Små vita bönor1 burk
Vitlök1 klyfta
Spiskummin0,5 tsk
Citron, saft och yttersta skalet1 st
Sesamfrö, skalade0,5 dl
Olivolja Riserva0,5 dl
Salt och peppar

Så gör du

Skala och dela de kokta rödbetorna i mindre bitar och mixa alla ingredienser till en slät massa. Smaka av med salt och peppar.

Utskriven 2018-11-14 från: http://www.saltakvarn.se/recept/hummus-pa-rodbetor-och-vita-bonor/

Skriv en kommentar om Hummus på rödbetor och vita bönor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig