8 pannkakor

Japanska pannkakor ser nästan ut som små grönsaksbiffar. De är fyllda med rödkål, morot och purjolök och smaksätts med ingefära och tamari. Traditionellt används risvinäger och torkad fisk i receptet men vi har valt att utesluta fisken och använt oss av vår egen balsamvinäger. Till pannkakorna är det jättegott med en majonnäs gjord på cashewnötter. Den hittar du receptet till här: Cashewmajonnäs

 

 

Ingredienser
Rödkål, riven3 dl
Morot, riven1 dl
Purjolök1 dl
Ingefära, färsk1 tsk
Tamari (sojasås)1 tsk
Ägg1
Vetemjöl special1,5 dl
Salt0,5 tsk
Sesamfrö1 msk
.
Dippsås
Tamari2 msk
Balsamico bianco1 msk
Honung1 tsk
Vitlök, riven1 klyfta
Så gör du

Riv rödkål och morötter grovt. Skiva purjolöken tunt och riv ingefäran fint. Blanda grönsakerna med tamari, ägg, vetemjöl, salt och sesamfrön.

Värm en stekpanna till medelvärme, ringla i lite olja och klicka i en halv deciliter smet per pannkaka. Stek i några minuter, tills undersidan får en gyllenbrun ton, vänd på pannkakan med en stekspade och platta till den. Servera pannkakorna med cashewmajonnäs och tamarisåsen nedan.

Tamarisås:
Blanda ihop tamari, balsamico, honung och vitlök.

Ingredienser

 
Rödkål, riven3 dl
Morot, riven1 dl
Purjolök1 dl
Ingefära, färsk1 tsk
Tamari (sojasås)1 tsk
Ägg1
Vetemjöl special1,5 dl
Salt0,5 tsk
Sesamfrö1 msk
.
Dippsås
Tamari2 msk
Balsamico bianco1 msk
Honung1 tsk
Vitlök, riven1 klyfta

Så gör du

Riv rödkål och morötter grovt. Skiva purjolöken tunt och riv ingefäran fint. Blanda grönsakerna med tamari, ägg, vetemjöl, salt och sesamfrön.

Värm en stekpanna till medelvärme, ringla i lite olja och klicka i en halv deciliter smet per pannkaka. Stek i några minuter, tills undersidan får en gyllenbrun ton, vänd på pannkakan med en stekspade och platta till den. Servera pannkakorna med cashewmajonnäs och tamarisåsen nedan.

Tamarisås:
Blanda ihop tamari, balsamico, honung och vitlök.

Utskriven 2017-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/japanska-pannkakor-med-cashewmajonnas-och-tamari/

Skriv en kommentar om Japanska pannkakor med cashewmajonnäs och tamarisås

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig