4 portioner

Kicki, som jobbar med personal- och lönefrågor på Saltå Kvarn har en favoritgröt som hon blev bjuden på i Norrland en gång. Efter det är den här gröten ett måste för henne varje morgon. Hon kallar den Pajalagröt och den blir härligt söt av torkade plommon, aprikoser och russin.

Ingredienser
Linfrö, hela1/2 dl
Aprikoser1/2 dl
Plommon1/2 dl
Russin1/2 dl
Vatten7 dl
Havrekli1 dl
Havregryn2 dl
Salt
Så gör du

Blötlägg linfrö, hackade aprikoser, hackade plommon och russin i vattnet. Låt det stå några timmar eller över natten.

Tillsätt sedan havrekli och havregryn och låt koka några minuter. Salta om du vill. Jättegott med lite lingonsylt och mjölk!

Ingredienser

 
Linfrö, hela1/2 dl
Aprikoser1/2 dl
Plommon1/2 dl
Russin1/2 dl
Vatten7 dl
Havrekli1 dl
Havregryn2 dl
Salt

Så gör du

Blötlägg linfrö, hackade aprikoser, hackade plommon och russin i vattnet. Låt det stå några timmar eller över natten.

Tillsätt sedan havrekli och havregryn och låt koka några minuter. Salta om du vill. Jättegott med lite lingonsylt och mjölk!

Utskriven 2018-06-24 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kickis-pajalagrot/

  1. Jag som är den enda grötmänniskan i familjen undrar hur det är att spara gröten och göra så man har några dagar? Det är för omständigt att göra en portion varje morgon… Eller?

    Svara
    • Hej Jessica! Det där känner jag igen. 🙂 Jag tycker att det är godast att koka ny gröt varje morgon, jag brukar lägga allt i blöt på kvällen så går det fort. Men det går att spara gröt i tre dagar i kylskåpet om du vill.

      Svara
  2. Hamnade på sjukhus pga divertiklar och blev rådd att äta denna gröt varje morgon. Det är jättegott med mosad banan och ekomjölk. Magen mår jättebra.

    Svara

Skriv en kommentar om Kickis Pajalagröt

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig