En frisk och fräsch chutney gjord på kokos och kikärter. God som tillbehör till mesta och rolig att ställa fram på en buffé. Vi fyller våra dosas – linspannkakor med den. Det blir supergott!

Kikärterna brukar mätta på ett behagligt sätt och det är dessutom bra för miljön att äta baljväxter. Se här: Baljväxter – smart mat för en bättre miljö

Ingredienser
Ingefära, färsk1 msk
Vitlök1 klyfta
Sesamfrö, skalade1 msk
Kikärter, kokta1 burk
Kokosflingor2 dl
Koriander, färsk2 krukor
Lime (saften)1 st
Vatten3 dl
Salt
Så gör du

Riv ingefära och vitlök fint. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg och börjar dofta gott. Häll av och skölj kikärterna.

Lägg alla ingredienser förutom sesamfrö och salt i en mixer. Kör tills det blir en slät massa. Smaka av med salt och rör i de rostade sesamfröna.

 

 

Ingredienser

 
Ingefära, färsk1 msk
Vitlök1 klyfta
Sesamfrö, skalade1 msk
Kikärter, kokta1 burk
Kokosflingor2 dl
Koriander, färsk2 krukor
Lime (saften)1 st
Vatten3 dl
Salt

Så gör du

Riv ingefära och vitlök fint. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg och börjar dofta gott. Häll av och skölj kikärterna.

Lägg alla ingredienser förutom sesamfrö och salt i en mixer. Kör tills det blir en slät massa. Smaka av med salt och rör i de rostade sesamfröna.

 

 

Utskriven 2017-11-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/kokoschutney/

Skriv en kommentar om Kokoschutney

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig