8 stycken

Bjud på nybakade scones till en lat och skön frukost. Njut dem varma med smör och lite sylt.

Mjölet som används till sconesen är Saltå Kvarns kornmjöl och dinkelmjöl. Korn och dinkel odlas på ekologiska kretsloppsgårdar i Sverige och mals till mjöl här i vår kvarn i Järna. Tillsammans med odlarna har vi tagit fram Bondens verktygslåda. En lång lista med miljöfrämjande åtgärder som odlarna kan inspireras av. Ju fler åtgärder de väljer att göra på sina gårdar desto mer betalar vi dem per kilo spannmål vi köper. Så vårt mjöl kan du baka med och njuta av med gott samvete.

Ingredienser
Mjölk1 dl
Balsamico bianco1 tsk
Dinkelmjöl siktat3 dl
Kornmjöl1,5 dl
Socker2 msk
Bakpulver1,5 msk
Salt1 krm
Smör (kallt, skuret i kuber)75 g
Russin0,5 dl
Så gör du

Blanda ihop mjölken med balsamico, det ska skära sig. Mät upp mjöl, socker, bakpulver och salt i en annan skål. Tillsätt smöret och rör ihop allt tills smöret är finfördelat. Häll i mjölkblandningen, tillsätt russin och rör snabbt ihop till en deg. Platt ut degen till en cirkel (2  cm tjock) och skär den i åtta delar. Lägg bröden på bakplåtspapper, pensla med lite mjölk och grädda i 15-20 minuter i 200 grader.

Ingredienser

 
Mjölk1 dl
Balsamico bianco1 tsk
Dinkelmjöl siktat3 dl
Kornmjöl1,5 dl
Socker2 msk
Bakpulver1,5 msk
Salt1 krm
Smör (kallt, skuret i kuber)75 g
Russin0,5 dl

Så gör du

Blanda ihop mjölken med balsamico, det ska skära sig. Mät upp mjöl, socker, bakpulver och salt i en annan skål. Tillsätt smöret och rör ihop allt tills smöret är finfördelat. Häll i mjölkblandningen, tillsätt russin och rör snabbt ihop till en deg. Platt ut degen till en cirkel (2  cm tjock) och skär den i åtta delar. Lägg bröden på bakplåtspapper, pensla med lite mjölk och grädda i 15-20 minuter i 200 grader.

Utskriven 2018-04-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/korn-och-dinkelscones/

Kommentarsfunktionen är avstängd.