4 portioner

En spännande pastarätt som liknar den amerikanska mac’n cheese men som inte innehåller någon ost. Den krämiga såsen görs på kokta morötter, cashewnötter, vita bönor och näringsjäst! Vill du hellre ha ost i så byter du ut näringsjästen mot 100 g riven cheddarost.

 

 

Ingredienser
Morötter2 st
Vitlök1 klyfta
Små vita bönor1 burk (3 dl)
Cashewnötter1 dl
Vatten2 dl
Dijonsenap1/2 msk
Näringsjäst3 msk
Salt och peppar
Tricolore400 g
Så gör du

Skala morötterna och skär dem i mindre bitar, koka dem mjuka. Skala och hacka vitlöken. Skölj bönorna. Mixa sen morötterna med vitlök, bönor, cashewnötter, vatten, dijonsenap och näringsjäst till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna men spar 2 dl av kokvattnet. Rör ut kokvattnet i morots- och bönsåsen och blanda allt med den nykokta pastan. Servera genast.

Ingredienser

 
Morötter2 st
Vitlök1 klyfta
Små vita bönor1 burk (3 dl)
Cashewnötter1 dl
Vatten2 dl
Dijonsenap1/2 msk
Näringsjäst3 msk
Salt och peppar
Tricolore400 g

Så gör du

Skala morötterna och skär dem i mindre bitar, koka dem mjuka. Skala och hacka vitlöken. Skölj bönorna. Mixa sen morötterna med vitlök, bönor, cashewnötter, vatten, dijonsenap och näringsjäst till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisningarna men spar 2 dl av kokvattnet. Rör ut kokvattnet i morots- och bönsåsen och blanda allt med den nykokta pastan. Servera genast.

Utskriven 2017-11-21 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mac-no-cheese/

Skriv en kommentar om Mac no cheese

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig