4-6 portioner

Ett smakrikt ris med kokta mungbönor och tomat. Servera gärna med en god grönsallad.

Ingredienser
Mungbönor2 dl
Gul lök1 st
Olivolja Riserva1,5 msk
Spiskummin1 tsk
Gurkmeja1/2 tsk
Chilipulver1 -2 nypor
Krossade tomater1 burk
Ris parboiled3 dl
Vatten5 dl
Grönsaksbuljong1 tärning
Salt och peppar
Färsk koriander
Pumpakärnor
Så gör du

Blötlägg munbönorna i 24 timmar. Skölj dem sedan och koka dem i dubbel mängd vatten i ca 5-10 minuter. Låt rinna av.

Skala och hacka löken. Värm olivolja i en kastrull och fräs löken tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chilipulver en liten stund. Häll i tomaterna och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt sedan ris, vatten och buljong och låt koka tills vattnet nästan kokat in helt (ca 5-10 minuter). Vänd i de kokta mungbönorna, stäng av spisen och lägg på ett lock. Låt stå på eftervärmen i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med färsk koriander och pumpakärnor.

Ingredienser

 
Mungbönor2 dl
Gul lök1 st
Olivolja Riserva1,5 msk
Spiskummin1 tsk
Gurkmeja1/2 tsk
Chilipulver1 -2 nypor
Krossade tomater1 burk
Ris parboiled3 dl
Vatten5 dl
Grönsaksbuljong1 tärning
Salt och peppar
Färsk koriander
Pumpakärnor

Så gör du

Blötlägg munbönorna i 24 timmar. Skölj dem sedan och koka dem i dubbel mängd vatten i ca 5-10 minuter. Låt rinna av.

Skala och hacka löken. Värm olivolja i en kastrull och fräs löken tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chilipulver en liten stund. Häll i tomaterna och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt sedan ris, vatten och buljong och låt koka tills vattnet nästan kokat in helt (ca 5-10 minuter). Vänd i de kokta mungbönorna, stäng av spisen och lägg på ett lock. Låt stå på eftervärmen i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Toppa med färsk koriander och pumpakärnor.

Utskriven 2018-09-19 från: http://www.saltakvarn.se/recept/mungbonor-och-ris/

Skriv en kommentar om Mungbönor och ris

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig