1 portion

Overnight barley är gröten för dig som vill äta en god och näringsriktig frukost men inte har så mycket tid på morgonen. Gröten rörs ihop på kvällen och får stå och svälla i kylskåpet över natten. På morgonen är den klar att ätas! Om du vill kan du toppa den med lite torkad eller färsk frukt. Gröten är god att äta med mjölk eller röras ihop med fil eller yoghurt.

Saltå Kvarns korn, dinkel och havre ingår i receptet i form av flingor. Flingorna valsas i vår kvarn här i Järna och spannmålen odlas på svenska ekologiska kretsloppsgårdar. Läs gärna mer här om vårt arbete tillsammans med de svenska bönderna: Bondens verktygslåda

I receptet ingår några droppar balsamico bianco. Dessa är med för att syran i vinägern hjälper till att bryta ner antinutritionella ämnen så att gröten blir ännu mer lättsmält.

 

Ingredienser
Kornflingor2 msk
Dinkelflingor2 msk
Havregryn2 msk
Mullbär1 msk
Chiafrön0,5 msk
Pumpakärnor1 tsk
Balsamico bianco1 krm
Hett vatten1 dl
Mjölk, valfri sort0,5 dl
Kanel2 krm
SaltEn nypa
Så gör du

Blanda alla ingredienser i en glasburk eller en skål. Ställ in i kylskåpet över natten.

Ingredienser

 
Kornflingor2 msk
Dinkelflingor2 msk
Havregryn2 msk
Mullbär1 msk
Chiafrön0,5 msk
Pumpakärnor1 tsk
Balsamico bianco1 krm
Hett vatten1 dl
Mjölk, valfri sort0,5 dl
Kanel2 krm
SaltEn nypa

Så gör du

Blanda alla ingredienser i en glasburk eller en skål. Ställ in i kylskåpet över natten.

Utskriven 2018-07-18 från: http://www.saltakvarn.se/recept/overnight-barley/

Skriv en kommentar om Overnight barley

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig