30-35 stycken

Bollar av rött ris, kidneybönor och sojarostade champinjoner är både smakrika och goda. Ett jättefint alternativ till de vanliga köttbullarna. Det är smart att göra en dubbel sats när man ändå håller på. Bollarna går fint att frysa in.

 

Ingredienser
Rött ris1 dl
Skogschampinjoner125 g
Olivolja Riserva1 msk
Sojasås1 msk
.
Gul lök0,5 st
Vitlök1 klyfta
Olivolja Riserva1 msk
Oregano, torkad0,5 tsk
Kidneybönor, sköljda1 burk
Dijonsenap1 msk
Salt
Peppar
Rapsolja
Så gör du
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka champinjonerna fint och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och soja och blanda om. Rosta i ugnen i 7-10 minuter tills svampen blir ganska krispig.
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt oregano. Ta bort pannan från värmen och tillsätt bönor, senap och kokt ris. Mosa bönorna i smeten med händerna. Tillsätt svampen och smaka av med salt och peppar. Rulla små bollar. Ställa dem i kylen i 30-60 minuter.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med rapsolja och grädda dem i ugnen på 200 grader tills de blir gyllenbruna. Det tar ca 15 minuter. Låt svalna lite innan servering.

Ingredienser

 
Rött ris1 dl
Skogschampinjoner125 g
Olivolja Riserva1 msk
Sojasås1 msk
.
Gul lök0,5 st
Vitlök1 klyfta
Olivolja Riserva1 msk
Oregano, torkad0,5 tsk
Kidneybönor, sköljda1 burk
Dijonsenap1 msk
Salt
Peppar
Rapsolja

Så gör du

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka champinjonerna fint och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och soja och blanda om. Rosta i ugnen i 7-10 minuter tills svampen blir ganska krispig.
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Tillsätt oregano. Ta bort pannan från värmen och tillsätt bönor, senap och kokt ris. Mosa bönorna i smeten med händerna. Tillsätt svampen och smaka av med salt och peppar. Rulla små bollar. Ställa dem i kylen i 30-60 minuter.
Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med rapsolja och grädda dem i ugnen på 200 grader tills de blir gyllenbruna. Det tar ca 15 minuter. Låt svalna lite innan servering.

Utskriven 2018-11-14 från: http://www.saltakvarn.se/recept/risbollar-med-kidneybonor-och-svamp/

Skriv en kommentar om Risbollar med kidneybönor och svamp

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig