16-18 st

Knapriga saffransgula skorpor med grovhackad sötmandel som ger skönt tuggmotstånd. Skorporna bakas på mjöl av Ölandsvete, som är en gammal kultursort med mustig smak. Kombinationen med mjölet, saffran och rårörsocker är oslagbar!

Läs gärna mer om Saltå Kvarns samarbete med de svenska odlarna och Bondens verktygslåda här: Bondens verktygslåda

Ingredienser
Mjölk1 dl
Saffran0,5 g
Smör50 g
Rårörsocker0,5 dl
Salt2 krm
Ölandsvetemjöl siktat4 dl
Bakpulver1,5 tsk
Vaniljsocker1 tsk
Mandlar, grovhackade1 dl
Så gör du

Sätt ugnen på 180 grader. Värm mjölken ihop med saffran i en kastrull. I en annan kastrull, smält smöret ihop med rårörsockret och salt. Häll i saffransmjölken och tillsätt sedan mjöl, bakpulver, vaniljsocker och hackade mandlar. Arbeta ihop till en smidig deg.

Rulla degen till en tunn rulle (3-4 cm tjock) som du trycker till lite med händerna så att den plattas ut något. Lägg den på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och grädda den i ugnen i 20 minuter eller tills den får en gyllene färg. Låt den svalna på plåten. Skär sen tunna skivor med en brödkniv och lägg ut varje bit på plåten. Låt dem torka i ugnen på 100 grader i 30 minuter, vänd sedan på skorporna och låt dem gå i ugnen i ytterligare 30 minuter. Förvara i en fin burk.

 

 

Ingredienser

 
Mjölk1 dl
Saffran0,5 g
Smör50 g
Rårörsocker0,5 dl
Salt2 krm
Ölandsvetemjöl siktat4 dl
Bakpulver1,5 tsk
Vaniljsocker1 tsk
Mandlar, grovhackade1 dl

Så gör du

Sätt ugnen på 180 grader. Värm mjölken ihop med saffran i en kastrull. I en annan kastrull, smält smöret ihop med rårörsockret och salt. Häll i saffransmjölken och tillsätt sedan mjöl, bakpulver, vaniljsocker och hackade mandlar. Arbeta ihop till en smidig deg.

Rulla degen till en tunn rulle (3-4 cm tjock) som du trycker till lite med händerna så att den plattas ut något. Lägg den på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och grädda den i ugnen i 20 minuter eller tills den får en gyllene färg. Låt den svalna på plåten. Skär sen tunna skivor med en brödkniv och lägg ut varje bit på plåten. Låt dem torka i ugnen på 100 grader i 30 minuter, vänd sedan på skorporna och låt dem gå i ugnen i ytterligare 30 minuter. Förvara i en fin burk.

 

 

Utskriven 2017-12-15 från: http://www.saltakvarn.se/recept/saffransskorpor/

Skriv en kommentar om Saffransskorpor

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig