Jag hörde på radio idag att barn med en lättare form av ADHD blir av med många symptom om de äter fiskolja med Omega-3 fettsyror. De läser bättre och får bättre skolresultat. Det här kanske till en del förklarar det som Jackie Swartz – barnläkare här i Järna – har funnit. Jackie som är en mycket försiktig man har observerat att barn med ADHD som börjar äta biodynamisk mat blir av med många av sina problem.  En stor Brittisk studie har visat att ekologisk mjölk innehåller mer omega-3 fettsyror jämfört med konventionell mjölk. Sannolikt innehåller biodynamisk mjölk från Järna mejeri än mer omega-3. Därav Jackies observationer. Det inte bara smakar bättre med biodynamiskt – man mår bättre också.  

Johan Ununger


Kommentarer på Omega 3 och biodynamisk mat

Skriv en kommentar om Omega 3 och biodynamisk mat

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig