Saltå Kvarn köper varje år flera tusen ton spannmål från biodynamiska bönder som vi skriver kontrakt med. Vi vet inte hur stor deras skörd blir och de vet inte vad de kommer att få betalt av oss – ändå skriver vi på, och det funkar. Det här har jag haft lite svårt att vänja mig vid. Men är Moder Natur en del av vår affärsverksamhet så är det bara att gilla läget. Skördens storlek hos bonden – som påverkas av många faktorer – är i högsta grad prispåverkande. Ju högre skörd, ju lägre pris får vi betala per kilo – även om vi oftast betalar bättre än alla andra. I år har mycket sett bra ut när det gäller skörden. Vädret har varit topp på många ställen – ända tills nu. Nu håller värmen och torkan på att knäcka grödorna. ATL – som är lantbrukets affärstidning – beskriver situationen som lika illa som vid torkan 1992 (vid den tiden tänkte jag nog som alla andra ”torka? det är bara schysst väder”).  Men som sagt, läget börjar bli allvarligt. Därför har jag en undran: Är det möjligen någon som kan nå´n bra regndans – hör av er omgående. Jag dansar gärna med.

Johan Ununger, VD 

 

 


Skriv en kommentar om Regndans, någon…..?

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig