Idag har Saltå Kvarn haft sommarbuffé för våra vänner, leverantörer och kunder. Vi började kvällen med ett studiebesök hos Martin och Frida på Skilleby biodynamiska trädgårdsodlingar. Under vårt besök beskriver Martin den möda de lägger i odlingen för att vi ska få smaka deras utsökta produkter. Då fylls jag faktiskt av en känsla av tacksamhet mot dessa fina unga människor. De offrar mycket av vår tids självklarheter för att kunna göra det dom gör. Även om de säkert kan ta lite bättre betalt tack vare den fina kvalitet de har på sina produkter så är det nog totalt sett inte en lysande affär. Och sett per arbetstimme så är det nog till och med dåligt. Men när Martin återhållsamt men lite lyriskt berättar om de fåglar, fjärilar och örter som också trivs på gården, så förstår jag att det dom förlorar i konsumtion, det vinner dom i djupare upplevelser.

Deras fina produkter kan köpas direkt i gårdsbutiken eller på Bondens marknad under senare delen av sommaren. Gör det! 

//johan ununger 


Skriv en kommentar om Martin och Frida på Skilleby

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig