På lördag drar Historiska museet igång sin utställning ”Bröd och andra bullar”. Jag var på förhandsvisning idag. Det är en jättefin utställning om brödets historia, både kopplat till brödet men också till själva livet.
Man får följa brödet från det att mjölet mals tills det äts upp eller till och med möglar.
Förutom att det finns en massa information om bröd i form av en inforad med text och bild som löper runt hela utställningen, så finns där otroligt underbara bakverk och mackor som tovats av textilkonstnären Elisabeth Gustafsson. Jag var riktigt imponerad av dessa bakverk som Elisabeth gjort! De var utsökt vackra och välgjorda och man blev riktigt sugen på både kaviarsmörgås och sju sorters kakor. Kolla in den härliga bröllopstårtan i sin violetta prakt! Bakverken är ca elva gånger förstorade så det är rejälja grejer.

Där finns också en jättestor prinsesstårta där man kan krypa in och mysa i medan man lyssnar till musik och sång om bröd och bullar.
Jag rekommenderar verkligen den här utställningen. Den är kul både för barn och vuxna. Om ni går dit nu i helgen 14-15 juni, så kan barnen också få mala mjöl och baka bröd med Manfred, vår egen bagarmästare, på museets innergård.

Förutom att baka med barnen under invigningshelgen, så kommer Manfred också att ha workshops längre fram i höst, där man kan lära sig att baka med surdeg. Manfred har också bakkurser här hos oss på Saltå, där man kan lära sig allt som är värt att veta om bakning.

Lena E

 
 


Kommentarer på Bröd och andra bullar

Skriv en kommentar om Bröd och andra bullar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig