En gång i tiden var jag väldigt radikal – i alla fall är det så jag minns det. Varje släktmiddag slutade alltid i kaotiska politiska diskussioner. Jag högg på alla orättvisor som eventuellt blottades under en konversation. På kvällarna läste jag böcker som ”Du ska ta ledningen och makten” av Jörn Svensson med flera. Kapitalist var utan tvekan ett skällsord i mitt vokabulär. Nu har det oväntade hänt att tidningen Veckans affärer har nominerat mig till ett pris som kallas SCA – vilket betyder Social Capitalist Award. Man menar att jag är en social kapitalist och man anser nog att vi på Saltå har lyckats med att förena viljan att göra gott med behovet av att tjäna pengar. Självklart är jag väldigt stolt. Och självklart vill jag att du som gillar Saltå ska rösta på mig.( Rösta här.) Men jag bävar vid tanken på vad unge herr Ununger hade sagt om han hade fått reda på att detta skulle hända en vacker dag i framtiden….

/johan ununger

 


Kommentarer på Att vara en kapitalist?

  1. Ja, tänk om alla kommit till den insikten. Tyvärr är majoriteten av de så kallade miljövännerna
    en samling lallare vars idéer helt eller delvis saknar förankring i den ekonomiska verkligheten.
    Kapitalism (en hållbar sådan) är troligen det enda sättet att rädda världen.

    Förresten: Väl generös radbredd i kommentarsrutan i Safari.

    Svara

Skriv en kommentar om Att vara en kapitalist?

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig