Om du jobbar i storkök eller restaurang vill jag verkligen rekommendera konferensen ”Sinne för Mat” som anordnas av Kulturforum och oss här i Järna 25 september.  

Vilken betydelse har maten i våra liv? Vad betyder matens näringsinnehåll för smakupplevelse, mättnad och läkande? Kan maten öppna sinnen? Till Sinne för mat har vi bjudit in personer som delar vår syn att kärlek och omsorg om råvaran har en positiv inverkan på människans välbefinnande, hälsa och miljö!

På konferensen får du möta kockar, läkare, forskare, odlare och bönder – flera av dem banbrytare inom sitt område. Men framför allt medverkar några av mina idoler: Artur Granstedt och Jackie Swartz.

Artur, som är jordbruksforskare, kommer att presentera resultat som visar att mat från biodynamiskt jordbruk innehåller mer näring.

Jackie, som är läkare, berättar om kostens betydelse som skydd mot allergier och eksem. Bland annat visar han att barn som är uppvuxna i hem där man äter mycket ekologiskt och biodynamiskt mat får mindre allergier. På eftermiddagen kan du välja mellan många olika praktiska övningar. Se program här./johan

(bild från Kulturforum.se)

 


Kommentarer på Sinne för Mat – konferens i Järna

 1. Nu har jag betalt konferensen och ser framemot för att träffa tex. Carola, som var en av min första kund som har handlat glutenfri pasta när jag startade eget sedan 10 år. Då jobbade hon på Karlbergsskolan.

  Och blir intressant att lära sig att baka med surdeg.

  Jag undrar om man behöver ta med sig eller att ta på sig speciella kläder för att vara med på bakning?

  Svara
 2. Hej!

  Det finns fortfarande platser kvar, så skynda att anmäla dig!
  Själv ska jag också gå på denna intressanta dag.

  Svara
 3. Idag har jag anmält mig på denna intressanta konferens. Jag hoppas det fanns platser kvar eftersom det var sista dagen idag för att anmäla sig.

  Svara

Skriv en kommentar om Sinne för Mat – konferens i Järna

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig