bananaarbete

I den debatt som kommit igång i kölvattnet på Marit Paulsens bok ”Lurad av laxen” förs argument fram som säger att det är viktigt att sluta köpa ekologiskt odlad mat eftersom odling utan kemiska bekämpningsmedel och syntetiska gödselmedel skulle vara ett hot mot global utveckling.

Världshälsoorganisationen, WHO, rapporterar att drygt 200000 personer dör varje år till följd av förgiftning av kemiska bekämpningsmedel. Och mörkertalet är sannolikt stort. De som ”bara” drabbas av sjukdom och handikapp får ännu sämre förutsättningar att ge sin familj mat för dagen och en trygg bostad.

Att välja ekologiskt odlat kaffe eller bananer framför konventionellt odlat är ett konkret och effektivt sätt för oss som konsumenter att skapa förutsättningar för en bättre hälsa hos plantagearbetare och en renare miljö.
Det säger Ethel Forsberg på Kemikalieinspektionen.

Läs hela artikeln i SvD

Lena E


Kommentarer på Odling utan kemikalier gynnar global utveckling

  1. Tack Lena, det är ju faktiskt det här det hela handlar om. Att människor,djur och natur (nej,dom är inte frikopplade från varandra..) inte skall behöva fara illa för att någon skall maximera vinsten av sin investering.

    Svara

Skriv en kommentar om Odling utan kemikalier gynnar global utveckling

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig