Jag, Janne, Helen och Mårten har varit på Biofach i Nürnberg. Biofach är världens största mässa för ekologiska produkter och har ca 2700 utställare och runt 46 000 besökare från över 100 länder.
Mässan är uppdelad i nio stora hallar. En hall innehåller non food, såsom textil och kosmetika. I en hall presenteras ekologiska och biodynamiska viner. Sju hallar är fyllda med mat från alla världens hörn.

Det är en fantastisk upplevelse att få se, dofta och smaka på så otroligt goda produkter som finns här. Vinhallen kikade vi bara in i som hastigast men den är lika välfylld som ett svenskt Systembolag men här är allt ekologiskt.
Här fanns också en olivoljetävling. 75 oljor var med i tävlingen. En grekisk kalamataolja vann. Mycket olja smakade vi…….

Förutom att smaka på massor med god mat så brukar vi ha en hel del möten med flera av våra leverantörer och samarbetspartners. Så även i år. Det är kul att ses! Mårten och Helen som jobbar på vår inköpsavdelning har ju kontinuerlig kontakt med dem men för mig är det ett ypperligt tillfälle att träffas och det är alltid väldigt trevligt.

Bland annat träffade vi våra vänner från Casa del Balsamico i Modena, Italien. Från dem får vi tre olika vinäger. Vi smakade på flera vinäger. Bl a Balsamico Tradizionale, en tolvårig fantastisk smakupplevelse. Casa del Balsamico var först i världen med en ekologisk äkta Balsamico Tradizionale. Vi provade också vinäger lagrad i 25 år och 40 år. Underbart!

Jag var där i två dagar och tiden gick otroligt fort. När man lagom lärt sig att hitta så är det dags att åka hem. Ändå hann vi se mycket och jag är full med inspiration och idéer! Förutom att Biofach är en fantastisk mässa så älskar jag Nürnberg. Det är en vacker stad med en ”Altstadt” som ligger innanför den tusenåriga stadsmuren.

Lena E


Skriv en kommentar om Biofach 2010

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig