Pressmeddelande 2 februari 2012

Saltå Kvarns nybakade flyttar in i butikerna

Konsumenter väljer att köpa allt mer nybakat, oförpackat bröd. Nu flyttar hela Saltå Kvarns ekologiska, nybakade premiumsortiment in i ett antal livsmedelsbutiker. Det blir egna profilerade brödskåp med dagsfärska hantverksmässigt bakade bröd, mer konsumentinformation och mindre anonymt än vanlig bake-off.

– Våra oförpackade, nybakade bröd är mycket efterfrågade, men har hittills bara funnits tillgängliga i våra två egna butiker. Nu gör vi hela det sortimentet tillgängligt för väldigt många fler, på ett samlat och tydligt sätt, till att börja med i 25 livsmedelsbutiker i Stockholmsområdet, säger Jan Gustafsson, som är marknadschef på Saltå Kvarn.

Satsningen gäller ett sortiment av 20 ekologiska, nybakade, oförpackade brödsorter bakade på ett hantverksmässigt sätt med surdeg, stenmalet mjöl, handknådning och långa jästider. De flesta enligt recept av Saltå Kvarns mångårige bagarmästare och kursledare Manfred Enoksson. Bröden bakas och levereras sex dagar per vecka. I butikerna exponeras Saltå Kvarns bröd i särskilda profilerade brödskåp alternativt brödvagnar. Varje brödsorts karaktär, innehåll samt vad brödet kan passa extra bra till presenteras i en kortfattad information vid respektive bröd.

– Det finns en klar konsumenttrend mot mer nybakat, oförpackat bröd och en högre kvalitetsmedvetenhet kring bröd. Det här sättet att presentera och sälja mer profilerade färskbrödssortiment tror vi kommer att bli allt vanligare och attraktivare i livsmedelshandeln, säger Jan Gustafsson.

Följande oförpackade, ekologiska surdegsbröd ingår i Saltå Kvarns nya butikssatsning (med start 6 februari):

Matbröd: Anis-fikonbröd, Aprikos-rågbröd, Baguette, Barsjabröd, Ciabatta, Croissant, Dinkelbröd, Dinkelsol, Graham, Levain, Olivbröd, Rena Rågen, Rosenbrötchen, Rågbiten och Skosula.
Kaffebröd: Kanelbulle, Kanellängd, Kardemummabulle, Kardemummalängd, Sockerkringla.

Lista på butiker där du hittar vårt premiumbröd.

Lena E


Kommentarer på Saltå Kvarns nybakade flyttar in i butikerna

    • Kul att ha dig här =)
      Jag ska se om det finns ett bra recept på levain. Vet inte om vi har det i lagom storlek.
      //Lena

      Svara
  1. I steg ett är det de här butikerna men vi kommer att ta in fler butiker längre fram. Även de i Stockholmsområdet.

    Svara

Skriv en kommentar om Saltå Kvarns nybakade flyttar in i butikerna

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig