Saltå Kvarns krossade tomater får smakbetyg 5 av 5 möjliga!

Det är tidningen Hälsa som testa  åtta olika krosstomater varav sex var ekomärkta! Det går framåt kan man säga 🙂

Saltå Kvarns Krossade Tomater kommer från Italien. De är tillverkade av 60 % solmogna tomater från särskilt utvalda runda tomatsorter. T ex Perfect peel, Power, Isola, Jet och Joy samt 40 % tomatjuice. Krossade tomater kan ju låta lite trist men de här är verkligen supergoda med frisk tydlig tomatsmak och ordentliga tomatbitar i. Den mörkröda färgen antyder hög halt av lykopen, ett rött färgämne och en antioxidant som anses minska risken för flera sjukdomar. Lykopenet förstärks av upphettning och konservering, så krossade tomater i matlagningen är en bra källa till det.

Vi har också Hela Tomater i vårt sortiment. Även de från Italien. Här har man använt avlånga tomatsorter så som Talent, Ulisse, Ercole, Eldon och Scipio samt tomatjuice.
De hela tomaterna har en mildare, lite fylligare smak än de krossade tomaterna och tomatsåsen (juicen) är riktigt krämig. En favorit hemma i mitt kök!

Senaste tillskottet i vår tomatfamilj är Körsbärstomater. De har en intensivare smak än de andra två. Syrliga och samtidigt söta. Riktigt söta är de också i grytor och såser där de behåller sin form och gör maten både vacker och god.

En burk tomater kan användas till mycket och räddar ofta middagsmatlagningen. Såsen blir både nyttigare och klimatsnålare om du ersätter grädden med lite tomater!

Lena E


Kommentarer på Saltå Kvarns krossade tomater smakar bäst!

    • De krossade tomaterna finns i större burk, 2,55 kg. De säljs främst till restauranger och storkök men man kan också köpa dem i våra butiker i Järna och på Södermalm i Stockholm.

      Svara
    • Håller med dig om det. Vi vill så klart ha stapelbara burkar men vår leverantör har en del burkar som inte går att stapla i lager och vill använda upp dem först. Känns ju vettigt att göra så ocksåmen så snart de är slut så blir det stapelbart!

      Svara

Skriv en kommentar om Saltå Kvarns krossade tomater smakar bäst!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig