Läste ni Lenas inlägg här på Saltåbloggen i förra veckan om nässlor? Själv blev jag inspirerad och slängde ihop en löjligt enkel men väldigt god nässelsoppa i min mixer. Jag använde kokhett vatten och fick en varm soppa. Vill man kan man ta kallt vatten och istället få en fräsch, C-vitaminrik och härligt grön smoothie.

Nässelsoppa 2 portioner

Nässlor 1,5 liter, ca 50 g
Basilika ½  kruka
Avocado 1 st
Cashewnötter 1 dl
Vatten (hett eller kallt) 5 dl
Salt och peppar  

Mixa allt till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar. Bjud gärna ett gott bröd till!

Jennifer


Kommentarer på Nässelsoppa med basilika och cashewnötter

 1. Men perfekt att jag hittade hit!
  Nu vet jag exakt vad jag ska göra med ALLA nässelprimörer som spirar & gror!

  Svara
 2. Ja då Christoffer, det är ingen fara. Allt som sticks på brännäslan försvinner då du mixar den!

  Svara
 3. Hej!
  Soppan låter fantastiskt god! En fråga dock – om man väljer att göra den kall, är det då säkert att äta nässlorna råa, utan sönderbränd gom?

  Svara
 4. Nej, jag tycker att de blir så tråkiga då. Men om jag skulle äta nässlor varje dag så skulle jag nog förvälla dem. De blir lite mer lättsmälta då. När jag förväller kokar jag dem en kort stund och slår sedan bort vattnet.

  Svara

Skriv en kommentar om Nässelsoppa med basilika och cashewnötter

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig