Sommar på en tallrik! Det här är ett bra sätt att ta tillvara på bröd som har blivit lite torrt. Riddarna smakar gott som en lyxigare helgfrukost eller brunchrätt och smaksättningen och tillbehören går att variera efter säsong. På vintern är det till exempel gott att doppa riddarna i kanel och socker och servera dem tillsammans med smörstekta äpplen. Men nu på försommaren njuter jag dem helst med färska jordgubbar och vispgrädde!

Lyxiga riddare 4 personer

Ägg 2 st
Mjölk eller vispgrädde 1 dl
Socker 1 msk + 1 dl
Anis-Fikonbröd 8 skivor
Kardemumma, malen ½ tsk
Hasselnötter, rostade 50 g
Vispgrädde 2 dl
Smör 4 msk
Jordgubbar och hallon 500 g

Vispa ihop äggen med mjölken eller grädden och 1 msk socker med hjälp av en gaffel i en djup tallrik.

Kantskär brödet och skär det i fina stavar eller fyrkanter.

Blanda ihop 1 dl socker med kardemumma på en tallrik. Grovhacka hasselnötterna och vispa grädden.

Doppa brödbitarna i äggsmeten och stek dem i smör några minuter tills de blir gyllenbruna. Doppa dem därefter i socker- och kardemummablandningen.

Servera de nystekta riddarna tillsammans med den vispade grädden, hasselnötterna och bären.

Jennifer


Kommentarer på Lyxiga riddare med sommarbär och grädde

Skriv en kommentar om Lyxiga riddare med sommarbär och grädde

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig