En lyxig men lättlagad pastagratäng med en oslagbar kombination av söt kål och salt getost. Den svenska savoykålen är i säsong fram till november/december, så den kanske kan bli svår att få tag på. Men grönkål eller svartkål går precis lika bra!

???????????????????????????????

Gnocchigratäng 4 portioner

Gnocchi 300 g
Purjolök 1
Vitlök 3 klyftor
Savoykål ½ huvud
Vispgrädde 2 dl
Getost 200 g
Valnötter ½ dl
Lagrad ost, riven 2 dl
Salt och svartpeppar  

Koka pastan al dente i saltat vatten. Finstrimla purjolök, vitlök och savoykål. Fräs purjolök och vitlök i en stor stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt savoykål och grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, ta bort stekpannan från värmen.

Bryt getosten i mindre bitar och blanda den med den kokta pastan och savoykålen. Häll alltsammans i en stor ugnsfast smörad form. Toppa med valnötter och riven ost. Gratinera i 200 grader ca 15 minuter.

Jennifer


Skriv en kommentar om Gnocchi med getost, savoykål och valnötter

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig