Krabbelurer är som en blandning mellan plättar och munkar i smak och konsistens och passar utmärkt att servera på en brunch eller till en lyxig helgfrukost. Här toppar vi dem med blåbär och vispad grädde, men sylt, torkad frukt och nötter är lika gott att äta till.

???????????????????????????????

Krabbelurer ca 20 st

Ägg 2 st
Socker 1,5 dl
Mjölk 1,5 dl
Citronskal Från 2 citroner
Vetemjöl 2 dl
Kornmjöl 2 dl
Bakpulver 2 tsk
Vaniljsocker 2 tsk
Salt 1 nypa
Smör till stekning
Strösocker och kanel att vända i
Blåbär, färska eller frysta 2 dl
Vispgrädde, lättvispad 3 dl

Vispa ihop ägg, socker och mjölk i en bunke. Riv det gula skalet från citronerna och blanda ner i smeten.

Rör ihop vetemjöl, kornmjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd sedan ner allt i äggsmeten. Rör tills det blir en slät smet. Späd eventuellt med lite mjölk om smeten känns för trögflytande, den ska vara som en tjock sockerkaksmet i konsistensen.

Hetta upp en plättlagg till medelvärme. Tillsätt smör och klicka sedan ut smeten till ca 1 cm tjocka plättar. Stek dem någon minut på varje sida, de kan gärna vara lite krämiga i mitten.

Vänd de varma krabbelurerna i en blandning av socker och kanel i en tallrik.

Servera dem varma tillsammans med blåbär och lättvispad grädde.

Jennifer


Skriv en kommentar om Krabbelurer med blåbär och lättvispad grädde

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig