En sallad full av vårsmak och vackra färger! Passar utmärkt till påskbuffén men också som tillbehör till en bit grillad eller ugnsbakad fisk. Tänk på att det svarta riset lätt färgar av sig på grönsaker och ägg, så arrangera salladen med viss försiktighet.

???????????????????????????????

4 portioner

Citronaioli:  
Vitlök 2 klyftor
Äggulor 2 st
Solrosolja 1,5 – 2 dl
Citron, rivet skal och saft 1 st
Salt och svartpeppar  
Sallad:  
Svart ris 3 dl
Ägg 4 st
Sparris 250 g
Vårlök eller salladslök 1 knippe
Vitlök 1 klyfta
Olivolja Riserva 3 msk
Balsamico bianco 1 msk
Rostad mandel 100 g
Ärtskott 200 g

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Tänk på att inte salta förrän i slutet av koktiden, annars kan det vara svårt att få riskornen mjuka och goda.

Finhacka eller riv vitlöken till aiolin och lägg i en skål. Tillsätt äggulorna och vispa ner oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle. Smaka av med rivet citronskal, citronsaft, salt och peppar. Låt stå kallt en stund.

Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och låt dem koka i 6 minuter. Spola dem i kallt vatten och skala dem.

Dela sparrisen i bitar, strimla vårlöken och finhacka vitlöken.

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs sparrisen ett par minuter tills den får lite färg och mjuknar något. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare någon minut. Slå över balsamvinägern och låt allt koka upp.  Smaka av med salt och peppar.

Hacka mandeln grovt. Lägg upp riset på ett vackert fat, dekorera med ärtskott och sparrisfräset. Bryt äggen i vackra bitar och toppa salladen med dem. Strö över rostade mandlar och klicka på citronaiolin.

Jennifer

 


Skriv en kommentar om Sallad med svart ris, sparris, ägg och citronaioli

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig