En mustig och värmande linssoppa är perfekt att hälla upp på termos och ta med ut på picknicken. Vill man så kan man mixa soppan slät, då brukar den gå hem hos barnen också. Mer lättsmält blir det om linserna blötläggs några timmar innan tillagningen.

Soppan kan vara klar på 10 minuter om man har ont om tid. Men smakerna intensifieras och konsistensen blir härlig om soppan får puttra på mycket svag värme under lock i flera timmar, då blir det mer en varm linsröra som kan serveras med ett gott ris.

Linssoppa liten 10x15

Linssoppa 4 portioner

Rotselleri 100 g
Purjolök 100 g
Curry 1 tsk
Olivolja Classico 2 msk
Röda linser 1 dl
Hela tomater 1 burk
Lantbuljong 5 dl
Balsamico bianco 1 tsk
Citronsaft Några droppar
Salt och svartpeppar  
Crème fraiche 2 dl

Riv sellerin grovt och strimla purjolöken. Fräs selleri och purjo tillsammans med curry i olivoljan.

Skölj linserna och tillsätt dem. Häll på tomater och buljongen och låt allt koka upp. Dela eventuellt lite på tomaterna med en slev. Lägg på lock och låt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med Balsamico bianco, citronsaft, salt och svartpeppar. Servera med en klick crème fraiche och lite färska örter.

Jennifer


Kommentarer på Currykryddad linssoppa

  1. Mycket mustig soppa med härligt fyllig smak. Jag hade bara gröna linser hemma, men burktomaterna gav ändå soppan vacker färg. Blötlagda linser och långsamt puttrande på svag värme en timme, sen mixade jag soppan. Färska örter blev i mitt fall vårens första gräslöksstrån i trädgården!

    Svara

Skriv en kommentar om Currykryddad linssoppa

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig