Helt oemotståndliga små gnocchi som görs på pumpa och mjöl och sedan steks i smör och salvia. Mycket trevliga som plockmat att servera till välkomstdrinken eller som ett lyxigt tillbehör till varmrätten!

4 portioner

Pumpa (Hokkaido) 200 g
Vetemjöl 1 dl
Ägg 2 st
Lagrad ost, riven ½ dl
Salt 1 nypa
Salvia 10 blad
Pumpakärnor 1 dl
Smör att steka i

 

Så gör du

Dela och kärna ur pumpan, skalet behöver inte tas bort. Skär den i mindre bitar och koka den alldeles mjuk i vatten. Häll av kokvattnet men spara det. Mixa till en puré, späd med kokvattnet om det behövs, låt svalna något.

Blanda pumpapurén med mjöl, ägg, riven ost och salt. Arbeta ihop till en deg. Låt den stå kallt i 15 minuter.

Forma sedan degen i centimeterstora bollar. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i gnocchin och låt den koka tills den flyter upp till ytan, då är den klar. Fiska upp den med en hålslev.

Stek gnocchin i smör och färska salviablad. Det är också fint att rosta pumpakärnor i torr panna och strö över den färdiga gnocchin.


Kommentarer på Pumpagnocchi med salvia

Skriv en kommentar om Pumpagnocchi med salvia

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig