I onsdags hade vår bagarmästare Manfred Enoksson en mycket välbesökt workshop om surdegsbakning och julbak i vår butik på Södermalm. Det är roligt att titta på Manfred när han pratar om vildjäst, bakkemi, mikroorganismer, jästsvampar, temperaturer och hans mantra om att låta alla sinnen vara med när man bakar med surdeg; att titta, lukta, känna, smaka och lyssna. Surdegsbakandet är för många av oss en gåta men Manfred kan reda ut begreppen och ge oss amatörbagare stärkt självkänsla och mer mod i vårt experimenterande efter det perfekta brödet.

Se del ett av två av surdegsworkshopen här!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=M8_Ek-wpQcU&w=560&h=315]

Manfred salongen

/Jennifer


Kommentarer på Manfreds workshop på YouTube

Skriv en kommentar om Manfreds workshop på YouTube

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig