Vi skrev här om dagen om vår hjälte Carl-Emil som var bagaren som la grunden till det Saltå Kvarn vi har idag. Hans Fruktbröd med russin och fikon är ett av våra allra mest populära bröd. Nu kan du baka det själv!

Fruktbröd 2

2 bröd:

Fikon 3 dl
Jäst 50 g
Vatten 1 liter
Salt 4 tsk
Grahamsmjöl 4,5 dl
Rågmjöl 2 dl
Linfrö 1 dl
Russin 3 dl
Vetemjöl 17 dl

Lägg fikon i blöt, gärna över natten. Skär dem sedan i mindre bitar.

Blanda alla ingredienser förutom vetemjölet och låt det jäsa i 20 minuter. Blanda sedan i vetemjölet och låt hela degen jäsa i ytterligare 20 minuter.

Dela degen och forma till fyra runda bröd. Jäs på plåt i ca 30 minuter. Sätt in i ugnen på 250 grader, skruva ner till 200 grader och grädda i ca 25 minuter.

/Jennifer


Kommentarer på Fruktbröd

  1. Jag har bakat det här brödet två gånger nu, första gången enligt receptet och andra gången med surdeg, bara lite jäst och längre jästid. Det blev fantastiskt gott båda gångerna! Tack så mycket för receptet!
    / sofia

    Svara

Skriv en kommentar om Fruktbröd

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

nödvändig